Californiske skjønnheter

    AVLET MED LIDENSKAP I NORGE

Californiske skjønnheter!


Kongesnoker kommer i mange utgaver, men den californiske er kanskje den vakreste? Selv den kommer i en mengde farger og geografiske varianter. Hos Zooticus er det "desert phase" som er favoritten. Den kjennetegnes ved at den er silkesvart med kritthvite tegninger. Man får eksemplarer som har bånd som sirkler rundt kroppen, og andre har stripe nedover langs ryggen fra nakke til haletipp. Blander man disse to får man dyr som både har striper og bånd om hverandre i et slags "crazy mønster". Fra naturens side er de hvite båndene mye smalere enn de sorte, men ved selektiv avl har man fått fram eksemplarer med økt mengde hvitt. Jeg har avlet for hvitt i flere generasjoner og klekker nå kull der mange av ungene har mellom 50 og 80 % hvitt!

Denne californiske kongesnoken har et ganske "crazy" mønster med både flekker og stripe langs ryggen.

Denne albinoen ser nesten ut som tyggegummi! Den har nesten hel stripe fra nakke til hale. Som voksen blir den mer hvit med lys gul stripe langs ryggen.

Disse to ungene er begge californiske kongesnoker av varianten "desert phase". Den mørkeste er en nydelig klassisk "desert phase" med båndet mønster. Den med brede hvite bånd er selektivt avlet og har over 50% hvitt.